Leiðslur við AI-strategi fáa bestu arbeiðsmegina og vinna størsta marknaðarpart

11. nov. 2023

Tað er ongin leið uttan um: AI – artificial intelligence – kunstigur intelligensur – fer fullkomiliga at broyta verandi mannagongdir í fyritøkunum. Tað halda í øllum førum fleiri danskir toppleiðarar

OECD metir, at 27 % av dagsins størvum eru í vinnugreinum, ið eftir øllum at døma koma at gerast sjálvvirknar, og setur hetta stór krøv til leiðslunar at fremja broytingar í fyritøkunum. Flest øll virkisøki koma á einhvønn hátt at verða ávirkað av AI.

Les brot úr grein í Børsen her:

Den første industrielle revolution forandrede over 80 år stort set alle aspekter af dagligdagen og arbejdslivet. Nu står vi midt i en teknologiskrevolution drevet frem af AI. Den vil omkalfatre vores samfund i mindst samme grad som den første for 150 år siden, men er vi overhovedet klar til omvæltningerne?

Vi kender faktisk ikke svaret, så derfor har vi, i en bred alliance af virksomheder, organisationer og fagforeninger, sat den hidtil største undersøgelse af nordiske virksomheder og offentlige organisationers brug af og forventninger til AI i søen.

Det er ikke til at komme uden om, at AI fuldstændig er ved at revolutionere måden vi arbejder på. OECD vurderer, at 27 pct. af dagens jobfunktioner er i brancher med høj sandsynlighed for automatisering, hvilket naturligt stiller krav til vores omstillingsevne. Og stort set alle jobfunktioner vil i den ene eller anden grad blive påvirket af AI.

Den topleder, der arbejder målrettet med AI i udviklingen af forretningen eller organisationen, kommer til at stå langt stærkere i konkurrencen om arbejdskraft, innovation og markedsandele

Den topleder, der arbejder målrettet med AI i udviklingen af forretningen eller organisationen, kommer til at stå langt stærkere i konkurrencen om arbejdskraft, innovation og markedsandele. AI er kommet for at blive, og kræver aktiv stillingtagen i alle virksomheder og offentlige organisationer.

Det potentiale, der ligger i AI, er så stort, at teknologien for langt de fleste både private og offentlige virksomheder bliver forretningskritisk i udfordringerne med manglende arbejdskraft, fortsat vækst og udvikling af velfærden. Derfor skal toplederen tage ejerskab til AI, og arbejde strategisk med det i alle led af virksomheden. Det må ikke bare blive et hyggeprojekt i en fjern afkrog af kontoret.

Aðrar greinar